https://my02.awfatech.com/alummahchemor/content/news/newsf1_SRI005_1679195697.jpg

MAJLIS PENYERAHAN KEPUTUSAN UJIAN PENILAIAN KELAS KAFA (UPKK)

ALHAMDULILLAH SELESAI SUDAH MAJLIS PENYERAHAN SLIP KEPUTUSAN UPKK. KEPADA YANG MENDAPAT KEPUTUSAN CEMERLANG TAHNIAH. MANAKALA YANG TIDAK MENCAPAI KEPUTUSAN YANG DIINGINKAN JANGAN BERPUTUS ASA, TERUSKAN BERUSAHA.
USAHA ITU TANGGA KEJAYAAN.
SERIAU 3 DEKAD MELAHIRKAN INSAN SOLEH DAN MUSLEH.
LAGI
https://my02.awfatech.com/alummahchemor/content/news/newsf1_SRI005_1679195092.jpg

SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH

ALLAH SWT AKAN MENGANGKAT ORANG-ORANG YANG BERILMU DENGAN BEBERAPA DARJAT BERDASARKAN FIRMAN-NYA:

يَرْفَعِ اللَّـهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ

MAKSUDNYA: “SUPAYA ALLAH SWT MENINGGIKAN DARJAT ORANG-ORANG YANG BERIMAN DI ANTARA KAMU, DAN ORANG-ORANG YANG DIBERI ILMU PENGETAHUAN AGAMA (DARIPADA KALANGAN KAMU) DENGAN BEBERAPA DARJAT”. [AL-MUJADALAH:11]

DARIPADA ABU HURAIRAH RA, BAHAWA NABI SAW BERSABDA:

مَنْ سَلَكَ طَرِيقًا يَلْتَمِسُ فِيهِ عِلْمًا، سَهَّلَ اللهُ لَهُ بِهِ طَرِيقًا إِلَى الْجَنَّةِ، وَمَا اجْتَمَعَ قَوْمٌ فِي بَيْتٍ مِنْ بُيُوتِ اللهِ، يَتْلُونَ كِتَابَ اللهِ، وَيَتَدَارَسُونَهُ بَيْنَهُمْ، إِلَّا نَزَلَتْ عَلَيْهِمِ السَّكِينَةُ، وَغَشِيَتْهُمُ الرَّحْمَةُ وَحَفَّتْهُمُ الْمَلَائِكَةُ، وَذَكَرَهُمُ اللهُ فِيمَنْ عِنْدَهُ

MAKSUDNYA: “BARANGSIAPA YANG MENEMPUH SATU JALAN UNTUK MENUNTUT ILMU MAKA ALLAH SWT AKAN MEMUDAHKAN BAGINYA JALAN UNTUK KE SYURGA. TIDAKLAH SATU KUMPULAN BERKUMPUL DI DALAM SEBUAH RUMAH DI ANTARA RUMAH-RUMAH ALLAH, MEMBACA KITAB ALLAH (AL-QUR’AN) DAN MEMPELAJARINYA SESAMA MEREKA MELAINKAN AKAN TURUN KEPADA MEREKA SAKINAH (KETENANGAN), DILIPUTI KE ATAS MEREKA RAHMAT DAN DINAUNGI OLEH MALAIKAT SERTA ALLAH SWT AKAN MENYEBUT MEREKA PADA MALAIKAT YANG BERADA DI SISI-NYA”. [RIWAYAT MUSLIM (4867)]

BERSAMA KITA MEMPERBAIKI NIAT DAN TUJUAN KITA MENGHANTAR ANAK KEMBALI KE SEKOLAH DALAM USAHA MEMBENTUK INSAN SOLEH DAN MUSLEH.

#PEMBENTUKANINSANSOLEHDANMUSLEH 
 
 
LAGI
https://my02.awfatech.com/alummahchemor/content/news/newsf1_SRI005_1677119971.jpg

JOHAN KEJOHANAN BOLASEPAK BAWAH 12 TAHUN MSSD KINTA UTARA 2022

SETELAH 4 KALI BERAKSI DI PERLAWANAN AKHIR, PASUKAN SERIAU TELAH BERJAYA MEMENANGI KEJOHANAN BOLASEPAK BAWAH 12 TAHUN MSSD KINTA UTARA 2022. SEGALA PERIT JERIH, PENAT LELAH MENDATANGKAN NATIJAH YANG SANGAT BERBALOI.
TERIMA KASIH TIDAK TERHINGGA KEPADA MEREKA YANG MENYOKONG SAMADA DALAM SOKONGAN KEWANGAN, NASIHAT, KERJASAMA BAIK DARI PIHAK SEKOLAH MAHUPUN IBUBAPA.
TERIMA KASIH EN FAZRUL HAFIZ PEMILIK REZEAL SDN BHD DI ATAS SUMBANGAN JERSI PASUKAN SERIAU.
TERIMA KASIH KLINIK AS-SALAM BANDAR MERU RAYA DI ATAS BANTUAN BERKAITAN KESIHATAN.
LAGI
https://my02.awfatech.com/alummahchemor/content/news/newsf1_SRI005_1676968387.JPG

SAMBUTAN HARI KEMERDEKAAN

MAJLIS SAMBUTAN HARI KEMERDEKAAN TELAH DIADAKAN DI SEKOLAH DENGAN MERIAH SEKALI. SEMOGA IA DAPAT MENYUNTIK SEMANGAT PATRIOTISME KE SEMUA WARGA SERI AL UMMAH.

LAGI

Page 1 of 0